Filmisk trainsurfing for fuld smadder

FilmStationen er en skæv biograf, der byder på alternative filmoplevelser.
Du kan opleve syretrips, mujahedeen-lejre, koncerter, stumfilmsfester og udenlandske undergrundsfilm. Stig på toget med masser af saltstænger og farveblyanter hver anden torsdag . Afgang fra Lygten Station. - overfor Nørrebro Station. - 5A, cykelsti og S-tog lige til døren.

Körkarlen og Teuglerne - 19 nov/kl.20

Den står på massiv uhygge og live lyd, når vi præsenterer den svenske stumfilmsklassiker Körkarlen tilsat et spritnyt soundtrack fra noise-duoen Te Uglerne. 



Det er nytårsaften, da tre alkoholikeres værste tømmermands-mareridt bliver virkelighed. Legenden fortæller at den største synder, der dør inden klokken slår 12 skal tilbringe et år som dødens tjener og som Körkarl på hestevognen der indsamler de dødes sjæle.

Siden Körkarlen's premiere nytårsdag 1921 har den inspireret flere prominente filmfolk, heriblandt Bergman og Kubrick. Og har du eksempelvis set Jack Nicholsons øksescene i The Shining, har du allerede været vidne til en utilsløret hyldest til denne svenske klassiker, der også har gået under det mere internationalt klingende navn: The Phantom Carriage. Filmen er instrueret af Victor Sjöström og baseret på en bog af Selma Lagerlöf.

Bag aftenens musikalske ørevarmer står Te Uglerne, hvoraf halvdelen tidligere, http://www.filmstationen.net/archives/113, har fyldt FilmStationen op med en mur af smuk støj.

Medbring evt. propper til sarte ører.

Links: http://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6rkarlen_%281921_film%29