Filmisk trainsurfing for fuld smadder

FilmStationen er en skæv biograf, der byder på alternative filmoplevelser.
Du kan opleve syretrips, mujahedeen-lejre, koncerter, stumfilmsfester og udenlandske undergrundsfilm. Stig på toget med masser af saltstænger og farveblyanter hver anden torsdag . Afgang fra Lygten Station. - overfor Nørrebro Station. - 5A, cykelsti og S-tog lige til døren.

Interkosmos - 5.nov/kl.20


- kommunistisk kærlighed i det ydre rum

På torsdag skruer vi tiden tilbage til de gode gamle dage, hvor vejen til Utopia gik gennem et rumskib, og hvor øst-tyskerne stadig var spærret inde af en mur af brunt fløjl. Vi følger det østtyske rumprogram der i 70'erne sendte to astronauter og et marsvin ud i det ydre rum for at kolonisere Saturn og Jupiter. Surrealisme og deadpan-humor svæver hånd i hånd i denne charmerende socialistiske retro-musical "Interkosmos"  fra 2006 .

Instruktøren Jim Finn har udviklet en særegen personlige filmstil, der måske bedst kan beskrives som en  ironisk opdagelsesrejsende i propaganda fra alverdens socialistiske eksperimenter. Denne gang har han haft fingrene langt nede i DDR's arkiver, så vi kan komme helt tæt på astronauterne op til take-off. Selv kalder han filmen: En kommunistisk kærlighedshistorie og begravelsessang for et 75 år gammelt eksperiment i social og økonomisk ingeniørkunst.

Vi ses til psykedelisk one-night-stand mellem det glitrende Hollywood og det brunkålsfarvede Øst-Tyskland.

OBS - Der vil blive solgt billig intergalatisk ur-suppe i pausen

(Filmen varer ca. 71min)