Filmisk trainsurfing for fuld smadder

FilmStationen er en skæv biograf, der byder på alternative filmoplevelser.
Du kan opleve syretrips, mujahedeen-lejre, koncerter, stumfilmsfester og udenlandske undergrundsfilm. Stig på toget med masser af saltstænger og farveblyanter hver anden torsdag . Afgang fra Lygten Station. - overfor Nørrebro Station. - 5A, cykelsti og S-tog lige til døren.

Nasty Old People/3.dec-kl.20

- f… fogedforbud, her er den nazistiske hjemmehjælper!

FilmStationen har Danmarkspremiere på filmen, som Landsretten synes du ikke må at se.

Det hele startede med et banklån på 10.000 € til leje af udstyr og en gruppe skuespillere og fotografer, som var villige til at arbejde i månedsvis uden at få en krone for anstrengelserne. Og nu er Nasty Old People. så, som den første svenske film nogensinde blevet udgivet under en Creative Commons-licens – some rights reserved og har fået verdenspremiere via Pirate Bay, hvorfra svenskerne og resten af verden frit kan downloade filmen.

I Danmark er det som bekendt ikke helt så simpelt. Vi blev nemlig sidste år det tredje land efter Kina og Kuwait, som valgte at blokere for adgangen til den verdenskendte svenske torrent-tracker. Men nu trodser FilmStationen den udanske internetcensur, og viser filmen som Landsrettens kontroversielle fogedforbud har spændt ben for.



I filmen møder vi 19-årige Mette, der arbejder som hjemmehælper for en gruppe skøre, væmmelige og utilnærmelige gamle mennesker som ingen andre tør tage sig af. Mette er en stærk, selvstændig ung kvinde, som desuden er aktiv nynazist. Men i mødet med de ældre fører Mettes flabede og selvsikre opførsel til, at der opstår en besynderlig kærlighed mellem hende og de gamle, som forandrer hendes syn på livet. Og hendes liv udvikler sig gradvist til et burlesk eventyr hvor reglerne konstant er til forhandling.




Nasty Old People er oversat til 10 forskellige sprog og instruktør Hanna Sköld er allerede begyndt at betale på sit banklån, efter at der indtil videre er trillet 3500€ ind i donationer