Filmisk trainsurfing for fuld smadder

FilmStationen er en skæv biograf, der byder på alternative filmoplevelser.
Du kan opleve syretrips, mujahedeen-lejre, koncerter, stumfilmsfester og udenlandske undergrundsfilm. Stig på toget med masser af saltstænger og farveblyanter hver anden torsdag . Afgang fra Lygten Station. - overfor Nørrebro Station. - 5A, cykelsti og S-tog lige til døren.

The Perverts Guide to Cinema /Torsdag 4.feb kl.20

Filosofiens svar på Jim Morrison AKA Slavoj Žižek hudfletter Hitchcock, Lynch og Trier, når han i The Perverts Guide to Cinema sætter dem og resten af filmhistorien under Lacans psykoanalytiske lup.


Dokumentaren fra 2006 er instrueret af Sophie Fiennes og har den slovenske filosof og filmelsker Slavoj Žižek i hovedrollen som filmguiden, der med et engagement som en gal professor og 200 kilometer i timen kaster sig ud i en analytisk tour de force, der får selv den mest freud-fascinerede gymnasielærer til at minde om en fallos-forskrækket panfløjtevirtuos.
Slavoj Žižek pløjer gennem 40 klassiske film som City Lights, Alien, Matrix og Vertigo, imens han introducerer sine egne tanker om fantasi, begær, subjektivitet og seksualitet, så du med garanti vil se på både film og dig selv med helt nye øjne.


Dertil kommer selvfølgelig de overrumplende intellektuelle punchlines og de cafe-au-lait egnede scorereplikker, der vil sikre at din næste date i Cinemateket bliver en succes. (Så husk din lille sorte læderbetrukne notesbog)

“At se film er som at sidde på toilettet og stirre ned i kloakken, mens man venter på den genopstandne lort.” Slavoj Žižek