Filmisk trainsurfing for fuld smadder

FilmStationen er en skæv biograf, der byder på alternative filmoplevelser.
Du kan opleve syretrips, mujahedeen-lejre, koncerter, stumfilmsfester og udenlandske undergrundsfilm. Stig på toget med masser af saltstænger og farveblyanter hver anden torsdag . Afgang fra Lygten Station. - overfor Nørrebro Station. - 5A, cykelsti og S-tog lige til døren.

60 år efter Orwell / 21. jan kl.20

- portræt af Big Brothers far



I en tid hvor alle danskeres telefonsamtaler og internetsøgninger bliver registreret og arkiveret. Hvor vi overvåges, både når vi låner bøger på biblioteket eller går en tur. Hvor folk der vil kontrollere vores tanker og censurere internettet ikke sidder på Sct. Hans, men Christiansborg. Da er der god grund til at kigge sig over skulderen, og lytte til én der råbte vagt i gevær mange år før tryghed blev til overvågning og sammenhængskraft blev til krig mod stadig flere usynlig fjender.

"War is Peace, Freedom is Slavery, Ignorance is Strength."
- 1984.

Torsdag den 21. januar er det 60 år siden George Orwell's død. Det marker vi på FilmStationen med et portræt af manden, der blandt andet opfandt begreber som Big Brother, tankepoliti og Den Kolde Krig.

Han levede som politimand i Burma, bums i Paris og kæmpede mod Franco side om side med anarkisterne i den spanske borgerkrig. Men først og fremmest var han en legendarisk journalist og forfatter. Det var specielt de to dystopiske romaner Animal Farm (Kammerat Napoleon) og 1984, der gik over i historien som humoristisk, omend dyster politisk fremtidforskning. Klokken 20 på 60 årsdagen for hans død, viser vi dokumentarfilmen " I Orwells fodspor".

Filmen er en dramatiseret portrætfilm, der stiller skarpt på hvordan Orwell gradvist udviklede sine anti-autoritære principper, og sit blik for den politiske dobbeltmoral, som han senere blandt andet folder ud i sovjet-satiren Animal Farm.
Og netop historien om den stalinistiske revolution på bondegården, hvor "alle dyr er lige, men nogen er mere lige end andre", endte med at blive den første internationale animationsfilm nogensinde fra Storbritanien. Den kan du se, når aftenens første film er færdig ca. 21.45.

"If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever."