Filmisk trainsurfing for fuld smadder

FilmStationen er en skæv biograf, der byder på alternative filmoplevelser.
Du kan opleve syretrips, mujahedeen-lejre, koncerter, stumfilmsfester og udenlandske undergrundsfilm. Stig på toget med masser af saltstænger og farveblyanter hver anden torsdag . Afgang fra Lygten Station. - overfor Nørrebro Station. - 5A, cykelsti og S-tog lige til døren.

Mexidox - Mojados Through The Night - kl.20


Fire mexicanere og en filminstruktør tilbagelægger 200 kilometer ørken, når de i aftenens film forsøger at krydse grænsen til USA og undgå at blive spottet af US Borderpatrol.

Drømmen om et liv i USA har gjort Mexico til verdens største transitland. Det er første stop for mellemamerikanere, der søger mod nord, og det er udgangspunktet for de tusindvis af mexicanere, der årligt pendler over grænsen for at brødføde deres familier.

På torsdag får FilmStationen besøg af journalisterne Rikke Bergquist og Camilla Markvardsen, der i radiodokumentaren “papirløse i grænselandet” har set nærmere på, hvordan Mexico behandler de illegale immigranter, der kommer syd fra og har USA som mål.

Og i aftenens prisbelønnede dokumentar Mojados Through the Night følger instruktør Tommy Davies, iført 40 kilo udstyr, i hælene på fire mexicanere, der har sat sig for at krydse grænsen illegalt til USA.

Vi møder Tigre, en 22-årig, der tager turen frem og tilbage hvert år for at se familien, 26-årige Viejo, 20-årige Guapo, der vil afsted for at forsøge sin datter og landmanden Oso, der har over 20 års erfaring som grænseløber. Alle fire med kurs mod en usikker fremtid i et land, hvor præsident Obama endnu ikke har taget stilling til, hvordan de illegale naboer mod syd skal behandles.

“… manages to capture the danger, fatigue and tedium of an illegal border crossing from Mexico without becoming tedious itself.”
- THE NEW YORK TIMES

“…enlivened with a New Wave voice-over and an unusual emotional directness.”
- THE VILLAGE VOICE