Filmisk trainsurfing for fuld smadder

FilmStationen er en skæv biograf, der byder på alternative filmoplevelser.
Du kan opleve syretrips, mujahedeen-lejre, koncerter, stumfilmsfester og udenlandske undergrundsfilm. Stig på toget med masser af saltstænger og farveblyanter hver anden torsdag . Afgang fra Lygten Station. - overfor Nørrebro Station. - 5A, cykelsti og S-tog lige til døren.

Roman Polanski: Wanted and Desired - 8.okt/kl.20


For lidt over en uge siden blev den verdenskendte filminstruktør Roman Polanski under stort postyr anholdt i Zürich, hvor han var inviteret til at modtage en ærespris under byens filmfestival. Anholdelsen kommer efter at USA i flere år, har krævet instruktøren udleveret til endnu en retssag om den famøse aften i 1977, hvor Polanski først spikede en 13-årig piges champagne og derefter voldtog hende i Jack Nicholsens hus.

På torsdag går vi ombord i sagen og viser dokumentarfilmen "Roman Polanski: Wanted and Desired."

Filmen forsøger via omfattende interviews med offeret Samantha Geimer, dommere og bekendte til Roman Polanski at kaste lys over detaljerne i affæren. Den havde premiere allerede sidste år, men er altså nu igen blevet aktuel med den kontroversielle anholdelse i Schweitz. Ikke mindst fordi en amerikansk advokat, nu pludselig hævder at han løj, da han i dokumentaren fortalte, at han havde lagt pres på den nu afdøde dommer, som i sin tid svingede hammeren over Polanskis behandlingsdom. En dom som instruktøren benyttede til at flygte fra USA.